Nikah İşlemleri
NIKAH İŞLEMLERI
EVLENDİRME MÜRACAATI İÇİN İSTENEN BELGELER
BELGELER
EVLENDİRME MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER
-NÜFUS CÜZDANI
Nüfus cüzdanları fotoğraflı, T.C. Kimlik Numaralı ve son on yılı geçmemiş olacak, on yılı geçmiş ise GEÇİÇİ KİMLİK BELGESİ alacaklardır. Eski kimliklerde medeni hali kısmında EVLİ yazmayacak, kimliklerin aslı ile geleceklerdir.
-SAĞLIK RAPORU
Aile Hekimlerinden Fotoğraflı Sağlık Raporu (Raporda fotoğrafın üstüne doktor kaşe ve imza atılmış olmalı)
-FOTOĞRAF
Nikâh işlemleri için 5 adet fotoğraf kullanılmaktadır. Fotoğraflar renkli, son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş, sivil giysiler, baş açık, alın, çene ve yüz kısmı tamamen gösterir şekilde vesikalık olacaktır. Bayanın alın, çene ve yüz açık olmak şartıyla başörtülü resmi kabul edilebilir. (Farklı fotokopi ve renkli gözlükle çekilmiş resim ve Biometrik Fotoğraflar kabul edilmez.)
-İKAMETGAH
İlçe sınırlarımız dışında ikamet edenler e-Devlet üzerinden ikametgah bildirimi dökümü getirmelidir.
-EVLENME YAŞI
On sekiz (18) yaşını doldurmuş erkek ve kadın kendi iradesiyle evlenebilirler.
On yedi (17) yaşını doldurmuş erkek ve kadın, anne-baba veya vasinin izniyle evlenebilirler. (Anne ve babanın kimlik kartı fotokopisini getirmelidir.)
On altı (16) yaşını dolduran erkek ve kadın hâkimin izni (Mahkeme Kararı ile) evlenebilirler.
Medeni hali dul veya boşanmış bayanlar 300 günlük bekleme süreleri dolmadan evlenmek isterlerse, mahkemeden iddet müddet kararı (Kesinleşme Şerhi) getireceklerdir.
-İZİN BELGESİ
Karacasu dışında bulunanlar; çiftler ikiside aynı şehirdelerse, Karacasu Belediyesine başvuru için gelemiyorlarsa bulunduğu Evlendirme Memurluklarına birlikte başvuru yapıp izin belgesi alabilirler. 5'er adet vesikalık fotoğraf ile çiftler adına belgeyi yakınlarına gönderebilirler. Çiftlerin yerine başvuruda bulunabilirler.
-MÜRACAAT
İstenen belgeler eksiksiz hazırlandıktan sonra Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat edilecektir. Çiftlerin biri gelemez ise noterden herhangi birine vekalet verip eşlerden diğeri işlemi yürütebilir.
Başvurular Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:00 saatleri arasında kabul edilir.
DİKKAT
Nikah randevusu alan çiftler, anne babaları hariç, kendilerini tanıyan on sekiz (18) yaş üstü İki (2) şahitle birlikte belirtilen nikah saatinden 5-10 dakika önce gelmeleri rica olunur.
Tüm evrakların geçerlilik süresi altı (6) aydır.
Bilgi için; 0256 441 20 11 Dahiliye 68
BELGELER
YABANCI UYRUKLU KİŞİLER İÇİN BELGELER
YABANCI UYRUKLU
Pasaport Aslı
Doğum Belgesi
Medeni Hâl (Bekarlık) Belgesi
Aile Hekimlerinden Fotoğraflı Sağlık Raporu (RAPORDA FOTOĞRAFIN ÜSTÜNE DOKTOR KAŞE VE İMZASINI ATMIŞ OLMALI)
5 Adet Fotoğraf (SON 6 AY İÇİNDE ÇEKİLMİŞ OLACAK)
Türkiyede oturum veya çalışma izni var ise ikâmet izin belgesi, mavi kartı var ise mavi kartı ibraz etmek durumundadırlar.
Almanya-Belçika-İspanya-Fransa-Yunanistan-İtalya-İsviçre-Lüksemburg-Hollanda-Portekiz-Polonya vatandaşları:
Ülkelerinden (FORMÜL/A ve FORMÜL/B) Doğum Belgesi ve Evlenme Ehliyet Belgesini 17 ve 20 no'lu sözleşmeler gereği belgeyi veren makamın imzası, tarihi, mühür ve damgası konulmuş şekilde uluslararası çok dilli olarak getirecekler.
*Alınan belgelerin ayrıca tercümesine gerek yoktur.
Fas- Katar - Yemen vatandaşları:
İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliğinden Evlenme Hukuki Ehliyet ve Doğum Belgesini alacak İstanbul'daki konsolosluğun bulunduğu İlçe Kaymakamlığına veya Ankara'da Dışişleri Bakanlığına onaylatacaklardır.
*Kendi ülkelerinden getirdiği belgelerle işlem yapılamaz.
İngiltere vatandaşları:
İstanbul Başkosolosluğu veya Ankara Büyükelçiliğinden (AFFİDAVİT) Medeni hale ilişkin yeminli beyannameyi alacak, İstanbul'daki konsolosluğun bulunduğu İlçe Kaymakamlığına veya Ankara'da Dışişleri Bakanlığına onaylatacaklardır.
Diğer ülkelerin vatandaşları:
Kendi ülkelerinden medeni halini gösteren Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesini Lahey Devletler Özel Hukuk Sözleşmesi gereği APOSTİLLE tasdikli olarak alacaklar. Türkiye'de Yeminli Tercümesi ile Noter Onaylı olarak belgelerin asılları ve tercümesini birlikte getirecekler. Belgelerde eğer APOSTİLLE yok ise ya kendi ülkelerindeki Türk Büyükelçiliği veya İstanbul'daki konsolosluğuna ve konsolosluğun bulunduğu İlçe Kaymakamlığa veya Ankara'da Dışişleri Bakanlığına onaylatacaklardır.
Evraklar Türkçe değil ise Türk Noterinden Tercümesi olması şarttır.
DİKKAT
Bilgi için; 0256 441 20 11 Dahili 68